Ако има съществено несъответствие между доставените продукти и поръчката (доставен е различен от поръчания артикул/и), клиентът, който не е посочил възражения върху талона за доставка, трябва да отнесе своята рекламация до Рам ком ЕООД, в противен случай тя ще бъде обявена за недействителна. Това трябва да стане по електронна поща чрез личния му профил в сайта или по телефон, най-късно 14 (четиринадесет) работни дни след доставката, като се уточни:
• номерът на поръчката; 
• каталожните номера и количествата на поръчаните продукти; 
• каталожните номера на получените продукти;
• точната причина за рекламацията. 
Ако Рам ком ЕООД установи действително съществено несъответствие, поръчката на Клиента ще бъде анулирана и ще обработена в съответствие с посочените условия за това.
Ако желае повторна доставка, клиентът трябва да направи нова поръчка.

В случай на фабричен дефект:

Свържете се с нас на имейл адрес ramcom12@abv.bg. Опишете накратко в какво се състои дефекта, добавете номера на поръчката, както и телефонният номер, с който е направена, за да можем да я идентифицираме. Изпращането на снимки или кратък клип ще допринесе за съкращаване на времето на за обработка на рекламацията. За да бъде приета заявката за рекламация е необходимо артикулът да бъде представен в оригиналната си опаковка и окомплектовка, както и да бъде съпроводен от разписката, издадена от Еконт при заплащането на стоката, касов бон или фактура. Без да са изпълнени тези условия, за съжаление, рекламацията няма да бъде уважена. Заявката ще бъде разгледана в най-кратък срок, в случай на дефект артикулът ще бъде поправен или заменен с нов. 

Продукт по заявка за рекламация  се изпраща от клиента по куриер за негова сметка. Ако бъде установен дефект и продуктът бъде заменен или ремонтиран се връща на клиента чрез куриер за сметка на Продавача, ако не бъде установен дефект връщането се извършва за сметка на клиента.