Клиентът има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на получаването и без да е длъжен да посочва причина, без да дължи неустойка или обезщетение и без да заплаща каквито и да било разходи, с изключение на разходите по обратно изпращане на стокaта. Стойността на стоката ще бъде възстановена или ще бъде заменена в зависимост от желанието на клиента.
Важни условия!
1) Предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
2) Да бъде приложен документът, издаден при заплащането на стоката. В общия случай, при изпратена стока с Еконт с наложен платеж, това е разписката за Пощенски паричен превод. Тази точка не важи в случай на заплащане по банков път или чрез банкова карта.
3) Да ни бъде изпратено недвусмислено заявление за отказ от договор – например и-мейл.
4) Стоката да бъде изпратена с право на преглед. Необходимо е да имаме възможност за проверка на състоянието й – трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката.